Tuesday, April 22, 2014 Wednesday, March 12, 2014 Wednesday, February 5, 2014
Històries quotidianes on Flickr.En Pere, una persona normal:
Ella era pel-roja, originalment morena, i estava acompanyada d’una amiga seva un pel més baixeta. Eren entrades les 11 del matí, i  Barcelona ja feia moltes hores que funcionava amb aquella energia que transmetia la pel-roja amb aires moderns: amb “desparpajo”. Elles parlaven del Pere. Qui era el Pere? En Pere era una persona normal, amb una novia pel-roja tenyida normal que li va posar les banyes de manera normal. Realment lo del pobre Pere era de traca, la seva xicota li va posar les banyes amb un amic en comú i li va confessar en plena festa. El remat final es va donar quan un amic que rapejava va fer una cançó – si a això se li pot dir cançó- sobre les banyes que portava en Pere, unes banyes típiques d’un casc viking.
Quan vaig prendre aquesta fotografia em va vindre al cap la història del Pere  i la de moltíssimes més persones. En una ciutat com Barcelona, que funciona com un motor d’ un milió i mig d’habitants, es succeeixen cada dia centenars d’experiències dignes de ser representades en una pel·lícula de caire surrealista.
A vegades em pregunto si Wolfgang Wecker, Von Trier o Donnersmarck exploren el metro barceloní per elaborar els seus guions. A mi m’ho sembla.

Històries quotidianes on Flickr.

En Pere, una persona normal:

Ella era pel-roja, originalment morena, i estava acompanyada d’una amiga seva un pel més baixeta. Eren entrades les 11 del matí, i Barcelona ja feia moltes hores que funcionava amb aquella energia que transmetia la pel-roja amb aires moderns: amb “desparpajo”. Elles parlaven del Pere. Qui era el Pere? En Pere era una persona normal, amb una novia pel-roja tenyida normal que li va posar les banyes de manera normal. Realment lo del pobre Pere era de traca, la seva xicota li va posar les banyes amb un amic en comú i li va confessar en plena festa. El remat final es va donar quan un amic que rapejava va fer una cançó – si a això se li pot dir cançó- sobre les banyes que portava en Pere, unes banyes típiques d’un casc viking.

Quan vaig prendre aquesta fotografia em va vindre al cap la història del Pere i la de moltíssimes més persones. En una ciutat com Barcelona, que funciona com un motor d’ un milió i mig d’habitants, es succeeixen cada dia centenars d’experiències dignes de ser representades en una pel·lícula de caire surrealista.

A vegades em pregunto si Wolfgang Wecker, Von Trier o Donnersmarck exploren el metro barceloní per elaborar els seus guions. A mi m’ho sembla.

Sunday, February 2, 2014 Monday, February 11, 2013
cristobaljane:

4 eyes, 2 point of view. on Flickr.
Com bé vaig dir en la darrera entrada, el 30 de gener de 1938 es complien 75 anys de la “canallada” de Sant Felip Neri. Aquella plaça és per mi un lloc únic, ho té tot per a que sigui així. D’ altra banda, el mateix dia 30 de gener de 2013 vaig aprofitar per apropar-me amb un amic als ja mítics búnquers del Carmel per fer unes fotos i petar la xerrada després dels exàmens.Feia molts anys que no hi anava per allà, però la veritat és que el seu encant no són les vistes ( conec llocs millors ) sinó la síntesi històrica que allà es produeix. Durant la Guerra Civil Espanyola es van ubicar allà uns búnquers de defensa antiaèria que tenien com a objectiu defensar la ciutat de l’ aviació italiana. Tots aquests búnquers van quedar en desús al finalitzar la guerra, però una dècada més tard tornarien a ser utilitzats novament. Aquest cop va ser l’ onada migratòria provinent del sud d’ Espanya la que ocuparia aquests búnquers fins a finals dels anys 80, i que serien abandonats quan l’ Alcalde Maragall els mogués ja cap a unes vivendes en condicions ( eren els anys previs a olimpíades ) .Malgrat que sigui un lloc on es concentren “modernillos”, parelles fotent-se mà, canis, gent fent parkour … El lloc conserva un cert encant històric, allà hi ha les restes de la Barcelona que va lluitar contra el feixisme i la Barcelona que va configurar-se en els caòtics - i urbanísticament descontrolats- anys de l’ Alcalde Porcioles.Font: El meu propi bloc.

cristobaljane:

4 eyes, 2 point of view. on Flickr.

Com bé vaig dir en la darrera entrada, el 30 de gener de 1938 es complien 75 anys de la “canallada” de Sant Felip Neri. Aquella plaça és per mi un lloc únic, ho té tot per a que sigui així. D’ altra banda, el mateix dia 30 de gener de 2013 vaig aprofitar per apropar-me amb un amic als ja mítics búnquers del Carmel per fer unes fotos i petar la xerrada després dels exàmens.


Feia molts anys que no hi anava per allà, però la veritat és que el seu encant no són les vistes ( conec llocs millors ) sinó la síntesi històrica que allà es produeix. Durant la Guerra Civil Espanyola es van ubicar allà uns búnquers de defensa antiaèria que tenien com a objectiu defensar la ciutat de l’ aviació italiana. Tots aquests búnquers van quedar en desús al finalitzar la guerra, però una dècada més tard tornarien a ser utilitzats novament. Aquest cop va ser l’ onada migratòria provinent del sud d’ Espanya la que ocuparia aquests búnquers fins a finals dels anys 80, i que serien abandonats quan l’ Alcalde Maragall els mogués ja cap a unes vivendes en condicions ( eren els anys previs a olimpíades ) .


Malgrat que sigui un lloc on es concentren “modernillos”, parelles fotent-se mà, canis, gent fent parkour … El lloc conserva un cert encant històric, allà hi ha les restes de la Barcelona que va lluitar contra el feixisme i la Barcelona que va configurar-se en els caòtics - i urbanísticament descontrolats- anys de l’ Alcalde Porcioles.


Font: El meu propi bloc.

Wednesday, October 3, 2012
De tornada cap a #barcelona #BCN  (Tomada con Instagram)

De tornada cap a #barcelona #BCN (Tomada con Instagram)

Friday, August 3, 2012
cristobaljane:

Barcelona on Flickr.
 This is one of the latest pictures without my 50mm lense , I’ve been testing my new lense and well…  THAT’S FUCKING AWESOME!!!

cristobaljane:

Barcelona on Flickr.This is one of the latest pictures without my 50mm lense , I’ve been testing my new lense and well…  THAT’S FUCKING AWESOME!!!

Friday, March 9, 2012 Monday, March 5, 2012 Saturday, March 3, 2012